Kakucsi chili farm

Kakucsi chili farm

Az elsők!

2020. február 19. - karolyia

img_20200219_0803451.jpgMegjelentek az első növénykék :) Ahogy számítani lehetett rá, a paradicsomok bújtak ki először. Sajna megnyurgultak. Ennek az az oka, hogy gyelőre, csak egy polc felett van rendes világítás. A többi az amolyan "csodaled", piros-kék fényű valami. Mostmár tapasztalatból is tudom, hogy nem az igazi, de mivel volt itthon belőle 10m, így ezt minden sor megkapta. Most át is variáltam ideiglenesen, és szaladok venni még több értelmes világítást.

Ezzel párhuzamosan, megkezdem a palántadőlés elleni védelmet is.Egyelőre kamillateával kezelem a kibújt palánta növendékeket 2 napig. Ha esetleg nem válna be, akkor még talán marad időm komolyabb cuccokhoz nyúlni. "Tanulmányaim" szerint 4-6 napos kora után már kialakul a rezisztencia, úgyhod addig kell kibírniuk gombamentesen.

img_20200219_0806131.jpgAmi napvilágot látott, az az indigo rose, a bajaja és valami sárga ráncos külsejű paradicsom, aminek nem tudom a nevét. Sajnos a termelő is csak annyit mondott, hogy azért szép, mert randa, nesze vigyed, ajándék.

A képeken látszik egy zöld műanyag belógó cucc is. Az egy gagyi 5v-os ventilátor. Semmi extra, de segít a belső térben egyenletesen szintre hozni a páratartalmat. Meglepően hatékony!

Sajna pár paradicsom nem csírázott ki, de remélem csak kevésbé aktívak. A chilik még kanyarba sincsenek. Nekik még 2-3 hét kell állítólag.

A szinteintengyen-inkubátor egyelőre teszi a dolgát. Már élethez segített valamennyi magot. Innentől csak a chilikért, és a palántadőlés ellen kell szurkolni...

 

img_20200219_0806211.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kakuchili.blog.hu/api/trackback/id/tr5215480906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása